Vannak könyvek, amelyek már abszolút hülyeség kategóiájába tartoznak: ilyen az is, hogy a világ világítótornyainak őrei milyen háziállatot tartanak és azok hogy érezhetik magukat. Szerzőnk a Kutyák és más állathősök a háborúban, a Versek, legendák és bölcsességek macskabarátoknak, a Versek, legendák és bölcsességek kutyabarátoknak c. alapvetései után megjelentette alighanem főművét:

Király Klára: Kutyák, macskák és más állatok a világítótornyokban
Budapest, Szikra, 2005 [2009]

Történhetett volna az, hogy egy esetleg érdekes dolgot (a magányos világítótoronyőr élete) egy rendkívül sajátos szempontból mutat be (háztartása, családja, végszükség esetén állatai "szemszögéből"), de ennek a kötetnek a főszereplői az állatok maguk. Hogy pl. (és itt több helyütt, szúrópróba szerűen felütöm a könyvet, és idézek) a Block-szigeten a padláson tartották a csirkéket! Cape Codnál pónilovakkal vontattak! Egy 1933-as kaliforniai földrengésnél Poin Arena házőrző ebe félelmében - na mit tett?! - az ágy alá bújt! A Vancouver-szigeteknél kedvelt halászzsákmány volt a lazac! 

És, bazmeg?!?! Ennyi! Ezekkel az infókkal véget érnek a bekezdések, és újabb helyszínre ugrunk... és újabb húsbavágó információmorzsák hullanak a kötetből.

Nem én viccelltem:
tényleg létezik ez a könyv:
polc.hu, Fókusz

Szerző: szamárfül/pável  2009.09.26. 16:40 6 komment

Címkék: állat király klára

A bejegyzés trackback címe:

https://hujekonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr871408891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oross · http://csmke.klog.hu 2009.09.28. 12:34:27

rohanok a gyarapítókhoz, mert nálunk csak a másik három opusza van meg a szerzőnek!!

oross · http://csmke.klog.hu 2009.10.01. 22:29:32

háát, minden olvasói réteget ki kell szolgálni! + teljes legyen a gyűjtemény!

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2009.10.28. 15:19:54

ez állat!
mi beleírhattuk volna a Víztornyok Magyarországon-ba ugyanazeket, akkor lehet, hogy még nagyobb sikere lett volna (újabb célközönség:)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2009.11.29. 21:07:59

"Mit kell tudni a ködharangozó ebekről?"
(polc.hu)

Na, speciel ez engem érdekel. :)
süti beállítások módosítása