Harsányi Ildikó..  Hová ment a Fehérvárra reá menő hadiút?
Fríg, 2008

Ím a szittya-sumerológia legfrissebb fríg oldalhajtása: nem mellesleg gyönyörű esettanulmány az elmebetegségre.

Csak néhány példa, miért súlyos eset a kb. 60 oldalas „tanulmány” (a kis kötet második felében Varga Csaba: Fehérvár miért fehér vár? c. írása várja edzett - szintén szektás olvasóit.)

...mi, magyarok Kr. e. 6. században Miltiádész (igen, a görög hős) ellen is harcoltunk itt a Dunánál, mikor Dareiosz a szkíták ellen vonult és seregét a iónok vezették. ...Az ősmagyar "felperzselt föld" harci technikája pedig tkp. az ellen leitatása, rogyásig etetése volt, hogy lóra se tudjon ülni!

Ahová ki akart lyukadni- de közben az alább olvasható fantasztikus megállapításokat is teszi: hogy a régi 'feheruvaru hodu utu' tkp. Aquincum - Bodajk felé tartott, valahová a Pilis körzetébe, mely régió ugye a fél világ középpontja volt. A Pilis rejtelmibe már nem megy bele, ezt más szektatagok kapták jutalmul. Amúgy zavaros, nemegyszer küszködik a magyar mondattannal, és ha túljutunk a nyelvtani akadálypályán, és a szöveg értelmét keressük, nos, a szerző logikai feladványokkal is nehezíti az értő olvasást. Inkább "hívőknek" ajánlott... Mármint akik szerint a tudomány (vak)hit kérdése.

Pár ínyencség: mi, magyarok Kr. e. 6. században Miltiádész (igen, a görög hős) ellen is harcoltunk itt a Dunánál, mikor Dareiosz a szkíták ellen vonult és seregét a iónok vezették. A gaz habsburgok (nemcseki megalázással, így kisbetűsen) nem csak a kuruc várakat, de a régi magyar (na jó, olykor római) hadiutakat is eltöröltök a föld felszínéről. (A fenti cím a kötet 3. fejezetét idézi.) Az ősmagyar "felperzselt föld" harci technikája pedig tkp. az ellen leitatása, rogyásig etetése volt, hogy lóra se tudjon ülni! A győri csatában pedig - 1809 - mi futamítottuk meg Napóleont. És persze hogy Batu kánt is mi vertük ki innen, nem fordítva... Székesfehérvár mellett (amiből persze kettő volt, most a ma is létezőről van szó) a Duna győri leágazása folyt Baja felé, Szent István és Imre herceg ezen járt át csónakon Bodajkra... A "sarlós isten" munkaköri kötelességei közé tarozott a sárkányölés... mert Szent György nem más, mint Nimród! (Ó, ne kérdezzetek, felebarátaim! aki megmerítkezik e tudástárban, övé lészen a gazakadmémiáltalmeghamisítottésránkoktrojálthamistörténelmünkigazismereteeeeEEE...! )

Szerző: Szamárfül  2009.01.21. 15:04 11 komment

Címkék: őstörténet harsányi ildikó varga csaba

A bejegyzés trackback címe:

https://hujekonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr30893949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0kedli 2009.01.21. 20:14:20

"Izajás, Ézsaiás, Ésaiás, Isaiás, Jesájá, Ésiás, Ézsiás, Éliás, bibliai nagy próféta. (Izajás nevét mint látjuk többféleképpen írják.) Nevének jelentése: Izzás, izzó ajak — iz-aj-ás — izzó parázs. — Izajás. A Bibliában található szöveg szerint, az angyalok Izajás szájához izzó parazsat érintenek (6. rész). Izajás magyarul tehát Izzás. A magyar mesék szerint a táltos ló izzó parazsat eszik. A táltos pedig jövendölni is tudó szellemi ember, vagyis próféta volt. (Bíró Lajos: A magyar Jézus. 1999.) Ezért Izajás lehet, hogy magyar(kánaánita) próféta volt? A neve mindenesetre magyar." (Vasváry-Tóth Tibor: Szófejtő szótár A-Z)

Jó lenne, ha valaki, aki beszéli pl. valamelyik szomszéd ország nyelvét, keresne egy külföldi forrást, ami hasonló szintű faszságokat ír a saját nyelvéről. Akkor megnyugodhatnánk, hogy ez nem egy speciálisan magyar hóbort...

magyar-magyar szótár 2009.01.29. 05:01:11

Varga Caabára már reája utultam, keresőmotórzásom közepette, mint a régi magyarológok szépükonokájának onokájára. A magyarológuk szerint a magyar az ősviklágnyelv, minden más nyelv a magyrból ered és bármelyidegenszó
némi idiotizmussal erőltetvén
visszafejthető az ősmedzserbe folyul.

Nem tudom, hogy a forumozósbetegségben gyökerező morbus IGeicus (Iván Gábor elemér frottőroid, feltűnésiviszketeg, acsargista, őrültbeszédű, de rendszer-es [vö Shakespeare Hamlet: Őrült beszéd, d van benne rendszer] ) ami A Legrettenetesebben Lyalydefenyegetően faszistaveszélllyes Karahun-Kündü-"DrGyarmatiPál" jelenségel rokonyelvű.

Vagyis valaki tettei ugyan a hülyét, viszont jó elhinni, hogy van ilyen.
Ez a Varga olyan nagyfokúan hülye, hogy a spontaneitása már szinte kizárható.

magyar-magyar szótár 2009.01.29. 05:06:44

A nyelvi fassságok gyűjteményének szerintem a legeslegszebb példája a román nyelv maga.

Történt, hogy valamikor (lyukaskútfejemből dolgozom és arra rest vagyok ilyen témában, hogy a keresőmotor drechgriff-jének odarántsak) a XVII. század közepén két derék orthodox valach szerzetes fogta a latin nyelvtankönyvet, és az albán nyelvtörzshöz tartozó valachhoz odabigyeszgélte a latin ragozásokat, mindeneket és kb vagy 600 latin jövevényszót is kreált, meg az egész nyelvújítás is latinizálással történt. Ma pedig a románt a latin nyelvcsaládba veszik (szinte..)
Praktice a félanalfabéta román eprész valamennyire "kész" nyevtani ismerettel, az idegenszavak tekintetében többszáz ismerős szó közé a spanyol-olasz vagy francia konyhanyelv két nap alat elsajátítható 50-200 szavával úgy elboldogul, hogy a munkáltatója már nem tudja "eladni". 2-3 hónap alatt már egész jól elbeszélgetnek.

magyar-magyar szótár 2009.01.29. 05:14:15

A bolgár elszlávosodása, mint a magyar türkösödése utáni szlávval gazdagodása még valamenyire természetes is.

De visszatérve erre a Vargára, szerintem ennek a betegségnek a Zárt Tartály alapzaján való mindenároni átsikolytozásivágy is lehet az alapja.
IGe-t is komplethülyének gondoltam, amíg fel nem ismertem, hogy paródiájának a lényege: az ateisták mozgalmár, TEHÁT már-már vallásosan ideálisztikus (vö: "Az ember az evolúció teremtménye" ) mozgalmársága ellen tiltakozik, arra utalva, hogy a vaásoság az ember evolucionális és kiküszöbölhetetlen tartozéka.

Varga szerintem azt akarja bebizonyítan a paródiájával, hogy az ultrarelativista szemléletnél nincsen jobb, nem megismerhető a történet és minden történelemtudományi megállapítás is annyit ér kb, mint az ő ökörködése a pl nyelvvel.

Ha a sumérok a rokonaink, akkor Assirbanaplu is, aztán ugyebár a zeggyiptomipapság is az asszíroktól tanult, eminnen meg indiánok, tehát mongoloidok és az Altáj felől tehát rokonaink, mint a japánok
és egyébként már genetikailag is bizonyított, hogy az emberiség őstörzse 1200 főből állt, persze mind magyar.

Mondjuk az brilliáns, amikor bibliainevet nyelvújítás során kreált műszóból fejt vissza.

kilfenora 2009.01.31. 17:43:00

Azért szívesen látnám itt Varga Csaba Az angol szókincs magyar szemmel c. tudománytalan-fantasztikus művét.

www.libri.hu/hu/konyvek/tars_tudomanyok/nyelvtudomany/az_angol_szokincs_magyar_szemmel

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2009.04.14. 05:56:17

Jajj, anyam!

A masik kedvencem Varga Geza....
Hihetetlen dolgokat tud osszekombinalni szotarhasznalat, keleti nyelvtudas nelkul.
Termeszetesen az akademikusok hulyek es meg hazaarulok is, de o majd megmondja a frankot.

nibiru2012 2009.05.08. 08:41:37

@Andras /البكري:
Kedves András!

Attól még, hogy te, meg a magatokfajták nem értik a magasabb rendű törvényeket, azok még léteznek. Emlékezz: " a víz szalad, de a KŐ MARAD, a KŐ MARAD!"
Wass Albert

Varga Géza védelmében
Üdv: Nibiru 2012

nibiru2012 2009.05.08. 08:53:07

Kedves HÜJÉK figyelmébe!

Mármint, akik ezt az agyament site-ot kitaláltátok, és üzemeltetitek:

Ti,az IGAZ MAGYAR történelmet meghamisító Antimagyar Tudományos Akadémia és annak cinkosai, a finnugrista agyrémet kitaláló és terjesztő hunfalvista - budenzista utódok, a magyarellenesség koronájaként számontartott Finnugor Tanszék egzisztencialista hazaárulói ezentúl:

RETTEGJETEK!!!
A magyar oroszlán ébred!!!
Közel az utolsó órátok!!!

Üdv: Nibiru 2012

wannee/mayaa/du/ yaru (törölt) 2009.05.09. 03:24:21

Magatokfajták?

Nem vagyok se MTA-s, se más, viszont beszélek keleti nyelveket.Ennyi.

C.M. 2009.05.24. 06:47:01

podmena traffica test..Én a Duna evangéliumát olvastam tőle. Akkor még fiatalabb voltam, így egész héten azon röhögtem, ma, némileg iskolázottabban, és felfogva, hogy ezt egyesek komolyan gondolják, már nem tudok nyugodt szívvel nevetni rajta, mindenesetre megnyugtat, hogy bárkinek elmeséltem a tartalmát, nem hitte el, hogy bárki is komolyan gondolta. Itt is megosztom (az első 100 oldalra emlékszem, bocs :)):

A felrobbant 5. bolygó a naprendszerben (ez eddig oké) valaha egy földszerű bolygó volt, a tökéletes édenkert, ahol Magyarok éltek (kik mások?), és olyan fejlett intelligenciával rendelkeztek, hogy felmérték, bolygójuk el fog pusztulni, méghozzá egy új jégkorszakban. Ezért űrhajókat építettek, és átrepültek a földre, ahol az ősmajomból és saját dns-ükből létrehoztak egy "szolgafajt" (neandervölgyi+az egyéb ősembercsontvázak, nesze neked evolúció), akikkel aranyat bányásztattak Közép(?)-Afrikában. Mindezt azért, hogy majd ők (ti. a Magyarok) az aranyat porrá őrlik, hazaviszik, és fellövik a légkörbe: szétszórja a fényt, és felmelegszik az éghajlat.

Sajnos tovább nem emlékszem a sztorira, az egyetlen dolog, ami még megmaradt, hogy aztán a Magyarok Mezopotámiába telepedtek, és a könyv egy fejezeten át taglalta a sumer 8-as számrendszert. Szegény Csaba el akarta magyarázni, mi is az, de még számolni sem tudott :):):), azt hiszem átváltásnál nem vitte át a maradékot :):):).

De szerintem a legbrutálisabb ezeknek a könyveknek stílusa: mintha egy nagydoktori értekezés lenne (csak éppen saját maga által kreált terminus technicusokkal)...
süti beállítások módosítása